Åsa & Terry Wallberg

Makarna Åsa och Terry Wallberg tillsammans med sin ögonsten Fossens Bonus. Foto: Micke Gustafsson/Foto-Mike

Yrke:
Vi är båda idag pensionärer efter att vi varit anställda på Preem raffinaderi i Lysekil. Vi bor på en liten hästgård ”Dragsmarks Fossen” utanför Uddevalla.

Antal hästar:
Vi har 6 st totalt, Matilda Mitj som är mamma till Bonus, Tosse och Wally. Vi har dessutom ett ponnysto och hennes 2-åriga föl som är under uppträning. Magnus tränar Fossens  Bonus och Fossens Wally.

Varit hästägare sedan:
I ca 20 år

Därför har vi häst hos Magnus:
Vi har häst hos Magnus för att han delar våra värderingar när det gäller omvårdnad av hästarna, han är ärlig när det gäller hästens möjlighet och potential. Han är seriös tränare och man kan inte önska sig bättre kusk enligt vår begränsade förmåga att bedöma kuskars kompetens. Vi har mycket stort förtroende för honom och de i hans team.

Vårt roligaste travminne:
Många fina minnen har vi t.ex. när vår Matilda gjorde sitt första lopp och vann helt oväntat var väldigt roligt men också när Bonus vann sitt första lopp på V75 på Axevalla och alla våra barn och barnbarn var med och firade!

Här befinner vi oss när vår häst startar:
Vi befinner oss alltid på publikplats när våra hästar springer, med den nervositet och illamående inför start men också den euforiska upplevelsen när de vinner ett lopp, kan inte beskrivas utan måste upplevas.

Lopp vi helst vill vinna:
Det är väldigt svårt att säga men om man fick vara med och vinna ett av de större loppen t.ex. Hugo Åbergs, Åbys stora, Derbyt, Elitloppet så skulle det vara fantastiskt. Men det skall sägas att vår Fossens Bonus har glatt oss så väldigt mycket att det känns lite förmätet att önska sig ännu mer.