Credit Fayline dansade barfota

Magnus Jakobsson och Credit Fayline bjöd på en riktig show igår.
På Örebrotravet dansade sexåringen runt banan på fina 13,8 full väg med voltstart.

Igår var det dags för ett litet test när Credit Fayline skulle gå barfota runt om för andra gången i karriären. Vid första försöket, på V75 i Årjäng ifjol, blev det galopp men det var då även första gången Magnus ryckte bomullen så han trodde att det blev lite för mycket den gången. Trots att det står noterat att han gick utan skor på Östersund var så inte fallet, men igår blev det däremot barfotakörning. Eller barfotadans snarare. Credit Fayline fullkomligt flög fram utan skor på fötterna och utklassade motståndet efter att Jakobsson tagit hand om ledningen i in i första sväng.

Jag misstänkte att det skulle bli bra, men man vet ju aldrig säkert. Jag hade 11,5 sista varvet och då körde jag inte ens för fullt, utan jag släppte bara iväg honom. Han var fin när han gick 11,7 på Solvalla men nu kändes det att det var en växel till och det gick väldigt lätt för honom, sade en lyrisk tränare.

Stall C F i Grums äger Credit Winner-sonen som belönades med 20.000 kr och nu är siktet inställt mot V75 på Årjäng om drygt två veckor.

Tanken är att starta honom i Bronsdivisionen och jag hoppas att poängen räcker, avslutade Jakobsson.

Ola Hallerstedt