Global Kitten inledde Magnus trippel


Magnus Jakobsson hade en lyckad dag på Örebrotravet idag.

Förutom vinst med egna Global Kitten fick han segerdefilera ytterligare två gånger under dagen.

Global Kitten var först ut i Magnus segertrio när hon tog hem V4-avslutningen trots ett struligt lopp. Från sina dubbla tillägg hamnade hon som väntat sist och 1100 meterfrån mål gav sig Magnus av i tredjespår. Det blev dock rejält struligt då flera konkurrenter gick ut framför och på sista bortre långsidan svepte Global Kitten rundningsmärkena i vida spår. In i slutsvängen var hon framme utvändigt om tätduon och hon avgjorde sedan enkelt mitt på upploppet.

– De andra gjorde allt för att vara i vägen så det var bra gjort, även om jag på förhand visste att det skulle bli en jobbig väg. Jag tycker inte hon har den riktiga formen för att vara med i stoeliten än och det är en bit kvar till toppformen. Hon brukar ju vara bäst på hösten så det här var ju en bra början i alla fall, sade Magnus.

Stall Striking Incom äger åttaåringen som tog karriärens 19:e seger och tjänade 25.000 kronor.

Magnus ordnade sedan karriärens första seger åt Thomas Larssons Drag Life om höll undan från ledning i sitt livs 17:e start.

– Thomas tyckte jag skulle prov att komma till ledning och det gick ju bra. Han höll sedan farten så det blev säkert, tyckte Magnus.

Trippeln fullbordades i loppet efter som blev en säker seger med Berne Gustavssons Open House. Segerreceptet var även här spets och slut.

– När vi kunde hålla ledningen blev det lätt. Han är lite stänkrädd så han fungerar bäst när han går först, förklarade Magnus Jakobsson.

Ola Hallerstedt
Foto: Micke Gustafsson/Foto-Mike